Návod k použití ohnišť Caminqa

Bezpečnostní upozornění

Před použitím ohniště si přečtěte následující upozornění a zvažte i další rizika spojená s otevřeným ohněm na daném místě v daném čase.

Kdy nerozdělávat oheň?

Kde nerozdělávat oheň?

Jak nerozdělávat oheň?

Na co dávat pozor po rozdělání ohniště?

Co nikdy nepřikládat?

Příprava pokrmů

Rozdělání ohně

Oheň v ohništi Caminqa můžete rozdělat stejně, jak jste zvyklí rozdělávat normální oheň. Pro minimalizaci kouře během rozdělávání můžete použít startovací panák. Startovací nerezový panák naplňte tekutým podpalovačem, vložte do otvoru v roštu, zapalte a přiložte naštípané třísky. Větší kusy dřeva přikládejte až po zahřátí ohniště.

Počítejte s tím, že než se ohniště zahřeje, bude oheň kouřit. Viditelný kouř by měl vymizet během 5-10 minut.

Regulace teploty

Ohniště Caminqa nejsou vybavena regulací přívodu vzduchu, aby bylo stále zajištěno optimální spalování. Teplotu ohně však můžete regulovat:

Teplotu grilu navíc můžete snížit vytažením grilu do vyšší polohy.

Údržba ohniště